Vanaf 1 oktober 2021 tot april 2022 spelen wij onze nieuwe voorstelling DICHTERBIJ. In dit theaterconcert spelen we liedjes van streekzangers die we in een Caramba-jasje hebben gestoken. En we spelen krakers uit ons grote repertoire. We bestaan inmiddels 22 jaar en bruisen nog steeds van de energie en spelvreugde. Kom kijken naar dit verrassende, ontroerende en aanstekelijke theaterconcert! Koop altijd tickets via de theaters zelf, dat is het goedkoopst en veilig. Kijk in onze agenda voor de speellijst.

Poster dichterbij 1 MB jpeg

Artikel uit (c) Noord-Hollands Dagblad van 14-10-2021:

Noordhollands Dagblad 14 okt 2021 

 

Artikel uit AD 8 november 2018 (c) Algemeen Dagblad:Caramba JPEG site

Interview met Joris Linssen over de voorstelling RAAK!

(rechtenvrij en gratis te gebruiken)

 

“Raken en geraakt worden staat centraal in mijn leven en werk”, zegt tv-presentator en zanger Joris Linssen. De titel van zijn nieuwe theaterconcert luidt niet voor niets: “Raak!” Het is de zesde avondvullende theatervoorstelling van zijn Nederlandstalige band met Mexicaanse peper, Joris Linssen & Caramba. Sinds 2008 speelt de band elk jaar meer dan 80 concerten door heel Nederland.

Wat is de overeenkomst tussen Joris de zanger en Joris de tv-interviewer?

Of het nu om mijn televisie-interviews op Schiphol gaat of over de concerten met mijn band, telkens probeer ik mensen te raken en op mijn beurt zelf geraakt te worden. In feite is dat waar we allemaal naar op zoek zijn, toch: geraakt worden, voelen dat je leeft, echt in contact komen met anderen?

Mijn twee wereldbanen, tv-presentator en zanger, komen steeds meer in elkaars verlengde te liggen. Het gaat bij allebei om emoties, om gevoel. De gesprekken die ik voer voor tv geven mij inspiratie voor nieuwe liedteksten. En in een theater is het heerlijk om echt contact te maken met de mensen in de zaal. 

Is Caramba je begeleidingsband?

Het aandeel van de band is veel groter! We zijn al sinds 1999 bij elkaar. En het spelplezier spat van het podium. We vormen met zijn vijven een hechte familie. Samen maken we een heleboel mee. Leuke avonturen, maar ook heftige gebeurtenissen. In deze nieuwe show stellen wij ons open. We vertellen over cruciale gebeurtenissen in ons leven en zingen daar ook over. Ik heb gemerkt dat dat heel uitnodigend werkt. Sommige mensen uit het publiek delen spontaan hun zielenroerselen. En dan kunnen wij ze daarna opbeuren met een lied of als ze iets leuks vertellen er daarna een feestje van maken.

Wat maakt jullie theaterconcerten bijzonder?

De mix van levensverhalen, spelplezier en mooie liedjes. Wat wij steeds verder uitbouwen is de samenzang. Dat klinkt zó mooi, als je onze stemmen hoort mengen. Onze accordeonist Marcel van der Schot speelt nu ook af en toe piano, dat klinkt heel verfrissend. Onze percussionist Djem van Dijk zingt de sterren van de hemel. Het werkt heel goed, zo’n prachtige vrouwenstem tussen die van de mannen van de band. Contrabassist Erik van Loo speelt aanstekelijk, hij lijkt te dansen met zijn grote bas. Er zijn mensen die alleen al voor hem naar het theater komen. Gitarist Kees van den Hoogen is stiekem net zo gevoelig als hij stoer lijkt en is de smeerolie van onze machine. Ieder heeft zijn eigen rol en samen zijn we meer dan de som der delen, zoals ze dat zo mooi zeggen.

 

Joris Linssen Caramba OOSTZAAN

 

Flyer Raak JPEG

In de agenda kun je de speellijst vinden. 

Laat je verrassen door het enthousiasme van televisiepresentator en zanger Joris Linssen en zijn muzikale vrienden.

Al meer dan tien jaar zetten ze elke theaterzaal op de kop.

Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang.

Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: RAAK!

f t g
Donderdag 21 okt 2021 © Joris Linssen & Caramba