Naast zanger, theatermaker en tekstschrijver bij Joris Linssen & Caramba, is Joris al sinds 2001 actief als presentator op televisie.

Van 2001 tot 2006 presenteerde hij bij de NCRV het programma TAXI, waarin hij in de taxi met verborgen camera's, gesprekken voerde met random passagiers.

Sinds 2005 is Joris de presentator van de NPO1-hit Hello Goodbye. In dit programma praat Joris spontaan met mensen die op luchthaven Schiphol iemand komen ophalen of wegbrengen. Het leidt tot ontroerende, grappige en niet zelden onthullende gesprekken. In 2018 presenteert Joris het twintigste seizoen van dit programma van de KRO-NCRV.

Andere series die Joris presenteerde zijn Joris' Showroom (in navolging van het beroemde programma over excentriekelingen), Joris Pakket Service, Deel je leven, Hartstikke Hollands, Liefs Uit en Brok in de Keel (een muziekprogramma over liedjes die cruciaal in iemands leven bleken te zijn). Joris was ook geregeld te gast in programma's als De Wereld Draait Door en Pauw. Joris was te zien in 6 afleveringen van Wie is de Mol? (2008) en 5 afleveringen van De Slimste Mens (2013). Hij werd tweede in De Nationale IQ Quiz van 2006, waar hij een IQ scoorde van 126. Najaar 2018 komt Joris met een nieuw programma voor NPO2: Joris zoekt troost. Het is een populair-historische serie over rouwverwerking in Nederland. Ook presenteert hij de negende jaargang van zijn kerstprogramma Joris' Kerstboom (sinds 2010).

Joris heeft een vaste column in de NCRV-gids, sinds 2010.

joris op vlieland 

 

f t g
Donderdag 20 sept 2018 © Joris Linssen & Caramba