Joris is sinds 2001 presentator op televisie.

Van 2001 tot 2006 presenteert hij bij de NCRV het programma TAXI, waarin hij in een taxi met verborgen camera's, gesprekken voert met random passagiers. Vanaf 2008 blaast Joris de klassieker Showroom nieuw leven in: Joris' Showroom. De mooie portretten van excentriekelingen zijn een groot succes en worden nog steeds veel via internet bekeken.

Sinds 2005 is Joris de presentator van de NPO1-hit Hello Goodbye. In dit programma praat hij spontaan met mensen die op luchthaven Schiphol iemand komen ophalen of wegbrengen. Het leidt tot ontroerende, grappige en niet zelden onthullende gesprekken. In 2018 presenteert Joris het twintigste seizoen van dit programma van de KRO-NCRV. 

Joris is geregeld te gast in talkshows als De Wereld Draait Door en Pauw. Joris is te zien in 6 afleveringen van Wie is de Mol? (2008) en 5 afleveringen van De Slimste Mens (2013). Hij wordt tweede in De Nationale IQ Quiz van 2006, waar hij een IQ scoort van 126. In 2010 wordt Joris genomineerd voor de Televizierster Man en met Hello Goodbye voor de Gouden Roos. Najaar 2018 komt Joris met een nieuw programma voor NPO2: Joris zoekt troost. Het is een populair-historische serie over rouwverwerking in Nederland. Ook presenteert hij de negende jaargang van zijn kerstprogramma Joris' Kerstboom.

Joris schrijft sinds 2008 columns voor de NCRV-gids. En hij is ambassadeur van Resto VanHarte Nederland. www.restovanharte.nl

joris op vlieland 

 

f t g
Vrijdag 22 maart 2019 © Joris Linssen & Caramba